Page 32 - Demo
P. 32


                                    32OBCHOD Můžete představit vaši cukrárnu a její příběh? Vím, že vznikla poměrně rychle...Velmi rychle. Původní prostor byl koncipován jako komerční k pronájmu. Celý nápad přišel, když můj kamarád a bývalý kolega vyhrál výběrové řízení na pozici šéfkuchaře sousedící restaurace Stodola. Investorům vnukl myšlenku, že by v prostoru mohla být cukrárna, která bude vydělávat samostatně a zároveň dodávat zboží do dalších provozů pod skupinou. Ozval se mi, jestli bych nezkusil podobný projekt připravit a vést. Pro mě to byla ve 22 letech výzva. O čtyři dny později jsme jeli společně za vedením skupiny, kterému jsem nastínil, co potřebuje cukrárna ke své existenci a jak bude fungovat provoz. Celá realizace trvala pouhých šest a půl měsíce a 1. července 2021 jsme otevřeli. Čím se Povidloň odlišuje od konkurence?Myslím si, že projekt se odlišuje hlavně velikostí a vůbec tím, že jsme otevřeli moderní cukrárnu mimo velké město. Podobné podniky k vidění již jsou, ale ne mimo centra měst a už vůbec ne v rekreačních oblastech. Dále se profi lujeme poctivou ruční prací od úplných základů. Kromě přípravy zmrzlinových kornoutků a pražení kávy si děláme vše sami ze základních surovin, včetně domácích zmrzlin, zákusků, ale i limonád a teplých nápojů. Jak si v dnešní ekonomicky náročné době vedete? Cukrárně se daří velmi dobře, částečně se nám i po téměř třech letech provozu pořád profi luje výsledný provoz, takže projekt je stále hezky živý a učí nás novým věcem. Ekonomicky jsme, i díky investorům a jejich důvěře, velmi stabilní podnik. Pokud jde o poptávku, sleduji, že požadavky zákazníků jsou každý rok více specifi cké, ale snažíme se jít s dobou. Ať už jde o nový sortiment či různé potravinové intolerance, kterých přibývá. V nabídce máme populární stálice, po kterých je stabilně velká poptávka, třeba jako je náš větrník nebo koňaková špička. Jakým směrem se podnik ubírá a kam se ještě může posunout? Kde vidíte prostor pro inovace?Cukrárna se stále vyvíjí a roste. Aktuálně se ve větší míře zabýváme dalším rozšířením dodávek všech druhů sladkého pro naše nové i stávající outlety v rámci skupiny. Prostor vidím i ve velkých zakázkách pro fi rmy v rámci balíčků pro různé události (předvánoční balíčky apod.) Dosud jsme tyto zakázky dělali pouze v menší míře. V neposlední radě jsme se pustili do kompletního svatebního servisu, který jsme se rozhodli ucelit a více propagovat. Letos jsme si jako cíl dali udělat 15 až 20 velkých svatebních dortů, včetně sweetbarů a výslužek.CUKRÁRNA POVIDLOŇ: TRADIČNÍ ŘEMESLO V MODERNÍM HÁVUPASTRY CHEFA MICHALA MANDYSE JSME SE ZEPTALI, KDE HLEDÁ INSPIRACI A ČERPÁ NÁPADY PRO VÝVOJ SVÝCH ORIGINÁLNÍCH VÝROBKŮ A V ČEM TKVÍ TAJEMSTVÍ POPULARITY, KTEROU SI JEHO PODNIK ZÍSKAL.Cukrárna Povidloň v Lipně nad Vltavou, pojmenovaná podle tradičního šumavského dezertu, je rájem pro milovníky domácích koláčů, poctivých zákusků a řemeslné zmrzliny.Cukrárna Povidloň v Lipně nad Vltavou je pojmenovaná podle tradičního šumavského dezertu.Foto: Povidloň
                                
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36