Page 60 - Demo
P. 60
60 www.kosmetika-wellness.czRELAXACE, VÝŽIVA A POHODAstejně autentický jako exteriér, vstoupí. Na terapie tradiční čínské medicíny se hosté hotelu musí objednat, ale k účasti na čajovém obřadu v nejvyšším patře věže stačí jen přihlásit se na recepci. Šálek čaje si tu také můžete kdykoliv připravit sami. A pak ho pomalu v pohodlném křesle upíjet u obrovského okna s výhledem na jezero a hory, které ho obkružují. Čas se v takových chvílích jakoby zastaví a kdyby lékaři tradiční čínské medicíny místo zkoumání jazyka měřili tlak, určitě by u vás zaznamenali pokles.Pokud vám ale meditace, pití čaje a tradiční čínská medicína vůbec nesedí, je v hotelu Hochschober skvělá „zašívárna“, kde je ticho, teplo, útulno. Ve čtenářském salonu Wortreich se několikrát v měsíci ve světlém prostoru plném polic s knihami konají autorská čtení, setkání se zajímavými spisovateli, workshopy. Ve vedlejší místnosti u velkého krbu jsou křesla, do nichž se můžete zabořit a začíst se do své či z regálu vypůjčené knížky (mají i české) a francouzskými okny občas pozorovat, jak hladinu jezera bičuje déšť. Jedna z největších výhod wellness dovolené v hotelu Hochschober totiž je, že špatné počasí nevadí. Nudit se tu člověk nemůže ani při čtyři dny trvajícím orkánu.Požitkáři u stoluK wellness dovolené patří také tělu svědčící jídlo. Vyváženou, regionální a sezonní kuchyní se Hochschober může chlubit už dlouhé roky. Už od roku 2013 se například v menu objevují veganské pokrmy, každý den je v něm ryba, zeleninový, ale i dezertní bufet je přepestrý. Letošní novinkou je stravování podle zásad intervalového půstu. Stravování v rytmu 16:8 je stále populárnější. Metoda, kdy se tělu 8 hodin dodává potrava a 16 hodin se trávicí ústrojí nechá odpočívat, má řadu příznivců. Zavést tento způsob stravování do hotelových služeb vyžaduje změnit tradiční přístup, a hlavně vidět spokojenost hosta jako absolutní prioritu. Od letošní letní sezony hosté, kteří se k tomuto rytmu stravování předem přihlásí, snídají až mezi 10. a 11. hodinou. Lehký lunch z poledního bufetu si mohou dopřát spolu s ostatními mezi 12.30 a 15.00 a včasná lehké večeře se podává mezi 16.30 a 18.00 hod. „Jsme přesvědčeni, že ,intervalové požitkářství‘ osloví i hosty, kteří do hotelů naší kategorie nejezdili,“ říká Karin Leeb, spolumajitelka hotelu. „Naši filozofii wellness vystihuje slovo HOCHSCHOBERN (hóchšóbrování),“ vysvětluje. „Nejde o to absolvovat všechny wellness možnosti, které poskytujeme, ale zvolit ty pro sebe nejlepší a taky si je pořádně vychutnat.“ FILOZOFIE “HÓCHŠÓBROVÁNÍ„ ZNAMENÁ NESNAŽIT SE STIHNOUT VŠECHNY WELLNESS MOŽNOSTI, ALE VYBRAT SI TY PRO SEBE NEJLEPŠÍ A TY SI UŽÍT.Hamam v Alpách očistí tělo i dušiRanní koupel ve vyhřívaném See Bad je mystický zážitek