Page 64 - Demo
P. 64
64 www.kosmetika-wellness.cz RELAXACE, VÝŽIVA A POHODA RELAXACE, VÝŽIVA A POHODAMojito nebo Margarita s 0 % alkoholuLéto s prosluněnými dny a teplými večery láká k uspořádání pikniku s přáteli nebo rodinné setkání či grilovačku na terase a zahrádce. Výborným společníkem se určitě stanou míchané drinky Relax Vol.NO s 0 % alkoholu. Tato novinka se šťavnatou chutí obsahuje totiž 20 % ovocné složky. Vybrat si lze hned z pěti osvědčených koktejlových příchutí: mint mojito, orange spritz, mango mule, peach bellini nebo lime margarita. Můžete si ji dopřát i tehdy, když řídíte, nebo se vyhýbáte alkoholu z jiných důvodů.PRO VÁŠ „ZPŮSOB LÉTA“Eva Hirschová, Foto: archiv fi remLéto si žádá přizpůsobit jídelníček i pitný režim klimatu, teplotě, ale i naší aktivitě. Grilovačky a all inclusive dovolené útočí na linii, horské výstupy, cyklistická putování nebo sjíždění řek zase potřebují dostatečný přísun energie. Přinášíme tipy, ze kterých si můžete vybrat.HOT steak z květáku Grilování, tak oblíbené u Čechů, se může obejít bez masa. Skvělý „steak“ lze připravit například z květáku. Hlávku květáku nakrájejte na tlusté proužky podobné steaku, potřete olivovým olejem z obou stran, osolte, opepřete a dejte na gril. Pro skvělou pikantní kouřovou chuť přidejte čipotle omáčku z uzených chalapeños papriček od Živiny, která steak, nejen ten z květáku, pořádně rozpálí. Zauzený solný květ z ostrova MallorcaV oblasti chráněného přírodního parku Salinas d´Es Trenc na ostrově Mallorca vzniká díky neopakovatelnému mikroklimatu jedna z nejkvalitnějších solí na světě. Panenská mallorská sůl je 100% přírodní, nerafi novaná a oproti běžné mořské soli obsahuje až 20x více hořčíku. Sbírá se od května do září, kdy jsou podmínky kolem zdejších solných kanálů ideální: ranní mlhy, hřejivé slunce a osvěžující vítr na povrchu salin tvoří solné krystalky, jakýsi tenký solný led. Ten se ručně sbírá do proutěných košů a pak se na slunci nechává uschnout, čímž vznikají typické vločky, kterým se říká solný květ. Mallorská sůl Flor de Sal d‘Es Trenc, „uzený“ solný květ, se vyrábí šetrným studeným zauzením, kouřem z bukového dřeva. Skvěle se hodí na grilované pokrmy a na zjemnění polévek a do marinád. Očištění s čajemPo velkém hodování se necítíte zrovna nejlíp? Potřebujete očistit játra, žlučník i žaludek? Malá rodinná farma Herba·Roja vytvořila novou sestavu osmi bylinných čajů, z nichž si každý určitě vybere ten svůj. Všechny jsou namíchané z bylin, které si na bylinkové farmě Herba·Roja pěstují od semínka podle zásad ekologického a BIO zemědělství přímo pod horou Blaník ve Středočeském kraji. „Receptury čajů jsme vymýšleli podle našich zkušeností, potřeb zákazníků a klientů a za pomoci našeho oblíbeného a prověřeného herbáře od Marie Treben. Každá čajová směs je originál a nikde jinde takovou nekoupíte,“ prozradila spolumajitelka bylinkové farmy Herba·Roja Karolína Josková.Klobásy – grilovací rychlovkaPro zapřisáhlé masožravce jsou rychlou grilovací variantou klobásy. Novinkou letošní sezony jsou například pikantní klobásy Merguez z hovězího a jehněčího masa. Mezi stálý sortiment se zařadila i vinná klobása na gril. Má jemnou chuť, hotová je během chvilky a díky bezlepkovému složení si na ní můžou pochutnat i lidé, kteří drží bezlepkovou dietu.Víceúčelová pomazánka Na výlet, jako svačinka nebo i jako polotovar v chalupářské kuchyni se uplatní vege pomazánky Druid. Jejich základem není sója, jak tomu u tohoto typu pomazánek bývá běžné, ale luštěniny, které nejen zasytí, ale také prospívají zdraví. Jsou vhodné pro vegany i vegetariány, neobsahují palmový olej a v nabídce je najdete ve čtyřech atraktivních příchutích – jarní zeleninovou, fazolovou, s pohankou a žampiony a zeleninový tataráček. Lze je natírat na chléb nebo pečivo, můžete jimi dochucovat omáčky i polévky a výborné jsou k plnění pirohů a slaných koláčů, nebo jako dip k čerstvé zelenině.